نکاتی برای عیب یابی جاروبرقی
جاروبرقی ها یکی از لوازم ضروری در هر خانه ای هستند که تا وقتی خراب نشوند، اهمیت آن را درک نخواهیم کرد. این وسایل شگفت انگیز از مقابله سریع با خاک و زباله های روی زمین گرفته تا موهای حیوانات خانگی روی مبلمان را تمیز خواهند کرد.
اما آیا میدانستید برخی از مواد را نباید با جاروبرقی پاک کنید؟
ما در این مقاله ابتدا 6 نوع زباله را که نباید با جاروبرقی تمیز کنید، به شما ارائه می دهیم و سپس به شما کمک می کنیم تا برخی از مشکلات جاروبرقی خود را عیب یابی کنید.
1. شیشه شکسته
اولین موردی که باید از تمیز کردن آن با جاروبرقی خودداری کنید، شیشه شکسته است. صرف نظر از اندازه خرده های شیشه، قطعات شیشه بسیار تیز هستند و جاروبرقی های خانگی استاندارد برای تمیز کردن آنها طراحی نشده اند.
هر شیشه ای که با جاروبرقی مکیده شود می تواند به سیم ها آسیب برساند و خطر شوک الکتریکی داشته باشد. همچنین علاوه بر خطر، تععویض این نوع شلنگ معمولا بسیار گران قیمت است.
راهکار: برای تمیز کردن خرده شیشه از روی فرش یا کفپوش، ابتدا تکه های بزرگ شیشه را با دست یا با جارو بردارید، سپس یک تکه نان کوچک یا یک دستمال کاغذی را مرطوب کنید و روی قسمتی که شیشه خرد شده بکشید. تکه های ریز شیشه معمولا به این سطوح می چسبند و به راحتی از زمین بلند می شوند.
2. اشیاء فلزی تیز
انواع میخ های کوچک، پیچ ها، منگنه، گیره های کاغذ و ... بسیار تیز و فلزی هستند که می توانند به جاروبرقی شما آسیب برسانند.
اشیاء فلزی تیز را بهتر است با جارو و خاک انداز تمیز کنید.
3. سکه
یکی دیگر از وسایل فلزی کوچکی که باید از جاروبرقی کردن آن اجتناب کنید، سکه ها هستند. بنابراین بهتر است سکه ها را نیز به صورت دستی جمع آوری کنید.
4. گرد و غبار ریز
تنها در صورتی که جاروبرقی شما دارای فیلتر HEPA باشد، می توانید گرد و غبار را با آن جمع کنید. در غیر این صورت گرد و غبار ریز مستقیماً از فیلتر عبور کرده و به اتاق شما باز می گردد. بنابراین از جاروبرقی کشیدن گرد و غبار خشک، گچ دیوار، خاک اره و حتی آرد خودداری کنید.
برای تمیز کردن راحت گچ های ریخته شده از دیوار، می توانید به سادگی یک برچسب را تا کنید و آن را در جایی که میخواهید سوراخ کنید قرار دهید. با این کار کاغذ هنگام ریختن گچ دیوار، آن ها را به خود جذب کرده و از ریختن آن ها روی فرش جلوگیری می کند.
5. خاکستر آتش
خاکستر اجاق هیزمی یا شومینه، یکی دیگر از مواردی است که نباید وارد جاروبرقی شما شود. اولاً اگر برخی از قسمت های خاکستر هنوز داغ باشد، میتواند خطر آتش سوزی داشته باشد. ثانیاً، خاکستر نیز برای اکثر فیلترهای جاروبرقی ها مضر است.
گردگیری به کمک انواع پرها می تواند بهترین روش برای جمع آوری خاکستر آتش بدون جاروبرقی باشد.
6. مایعات
اگر جاروبرقی شما به طور اختصاصی برای جمع کردن مایعات طراحی نشده است، هرگز نباید مایعات را با آن جاروبرقی بکشید.
مایعات می توانند داخل شیلنگ ها، فیلترها و قوطی ها را بپوشانند. از آنجایی که این قطعات برای خیس شدن طراحی نشده اند، در نهایت ممکن است کپک بزنند و علاوه بر آسیب به دستگاه، برای سلامتی نیز مضر باشند.
اگر قبلا به اشتباه مایعات را با جاروبرقی تمیز کرده اید، نگران نباشید. می توانید جاروبرقی را باز کرده و فیلترهای آن را بررسی کنید. همچنین به یاد داشته باشید که دیگر این کار را تکرار نکنید.
عیب یابی جاروبرقی
حال که با مواد مضر برای جاروبرقی آشنا شدید، اجازه دهید تا چند راهکار برای پیدا کردن مشکل جاروبرقی به شما آموزش دهیم.
1. بازرسی و آزمایش بصری
اولین کاری که باید برای پیدا کردن عیب جاروبرقی انجام دهید، بازرسی بصری آن است. به دنبال هرگونه ترک، فرورفتگی یا سایر علائم آسیب دیدگی دستگاه باشید. همچنین سیم های دستگاه را از نظر سلامت بررسی کنید. فیلترها و لوله های دستگاه را نیز بازرسی کنید.
اگر دستگاه از نظر فیزیکی مشکلی نداشت، دستگاه را به برق وصل کرده و روشن کنید. وقتی دکمه آغاز به کار دستگاه را می زنید اما اتفاقی نمی افتد، مراحل بعدی را چک کنید.
2. برق دستگاه را تست کنید
در مرحله بعدی باید ببینید که آیا سیم برق واقعاً رسانای برق است یا خیر.
برای این کار می توانید از مولتی متر یا ابزاری به نام تستر ولتاژ مجاورتی استفاده کنید. با تستر ولتاژ مجاورتی می توانید بدون تماس فیزیکی با سیم، از ولتاژ داشتن یا نداشتن آن اطلاع پیدا کنید. اگر سیم برق ولتاژ دارد اما سیگنالی از سوییچ دریافت نمی شود، به مرحله بعد بروید.
3. جاروبرقی را باز کنید
اولین قدم در جداسازی جاروبرقی، برداشتن مجموعه لوله و فیلتر است. با جدا کردن این قطعات، به پیچ هایی می رسید که باید آن ها را باز کنید. تمام پیچ ها را باز کرده و جاروبرقی را از درز آن به آرامی جدا کنید.
4. سیم ها را بررسی کنید
با باز شدن جاروبرقی، می توانید مشاهده کنید که سیم های متصل به سوئیچ چطور به پایانه ها وصل شده اند.
سپس سیم ها را دنبال کنید تا ببینید در انتهای دیگر به کجا وصل می شوند. یک مجموعه در طرف مقابل جاروبرقی وجود دارد که سیم برق در آن، قرار می گیرد. در این بخش مطمئن شوید که همه سیم ها اتصال درستی دارند. اگر سیم ها جدا شده یا شل شده اند، آن ها را در جای خود محکم کنید.
5. نتیجه کار را تست کنید
بدون اینکه جاروبرقی را ببندید، همچنان که مدارها در معرض دید هستند، آن را به برق وصل کنید، اما بسیار مراقب باشید!
مرکز تعمیرات لوازم خانگی آچار به دست
چنانچه تخصصی در زمینه تعمیر جاروبرقی ندارید و یا ابزارهای موردنیاز برای تعمیر آن را در اختیار ندارید، بهتر است از خدمات تعمیر لوازم خانگی توسط مراکز مجاز همچون آچار به دست استفاده نمایید. عیب یابی در مراکز مجاز تعمیر جاروبرقی همچون آچار به دست توسط تکنسین های حرفه ای و به کمک ابزارآلات حرفه ای انجام می شود.